Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016

Θέρμο:Ημερίδα για την κτηνοτροφία

>
Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν οι σύγχρονοι κτηνοτρόφοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής είναι η σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση, στη βάση των υφιστάμενων συνθηκών, ώστε ο προγραμματισμός για τις όποιες ενέργειες ακολουθήσουν να έχει αποτελεσματικό χαρακτήρα....


Και μπορεί στην Αιτωλοακαρνανία η κτηνοτροφία να αποτελεί έναν από τους κύριους παραγωγικούς κλάδους, με καθοριστική συμβολή στην τοπική οικονομία, τα περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου, ωστόσο, παραμένουν πολύ μεγάλα, με την προϋπόθεση, βέβαια, της σωστής διαχείρισης των εκμεταλλεύσεων, τόσο ζωοτεχνικά όσο και οικονομικά.

Ο Α.Σ.ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ εκτιμά ότι αν η Αιτωλοακαρνανία μπορέσει με περισσότερο αποδοτικό τρόπο να διαχειριστεί το ζωικό της κεφάλαιο, τα οφέλη θα είναι πραγματικά μεγάλα, τόσο για τους παραγωγούς μεμονωμένα όσο και για το σύνολο της αγροτικής οικονομίας του τόπου.

Έτσι, η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ξεκινά έναν νέο ενημερωτικό κύκλο για τις προκλήσεις της σύγχρονης κτηνοτροφίας.

Η εναρκτήρια ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Θέρμου, στις 7.00 το απόγευμα.

Προοδευτικά θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις και σε άλλες κτηνοτροφικές περιοχές του νομού μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Συντονιστής: Δημήτρης Σκάλκος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης τροφίμων & Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

«Η Ένωση Αγρινίου στο πλευρό των κτηνοτρόφων», Δημοσθένης Μπέτσικας, Εμπορικός Διευθυντής

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

«Εκτροφή & Νοσήματα Μικρών Μηρυκαστικών», Αθανάσιος Γελασάκης Κτηνίατρος, MPH, Ph.D., Dip. ECSRHM, Ερευνητής, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών, ΕΛΓΟ-Δήμητρα

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Οι κτηνοτρόφοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματά τους για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και να λάβουν υπεύθυνες απαντήσεις.

e-ea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!