Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2016

Πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Αγρινίου

>
Ο Δήμος Αγρινίου σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4039/ 2012 υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που αφορά:...
α) στην οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων και την προβολή από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, προγραμμάτων πληροφόρησης και εκπαίδευσης των ατόμων, που είναι ιδιοκτήτες ή κάτοχοι ζώων συντροφιάς και των ατόμων που ασχολούνται με την εκτροφή, εκπαίδευση, εμπόριο και φύλαξη των ζώων αυτών, καθώς και για την ενημέρωση τοπικών κοινωνιών και ομάδων σχετικά με το περιεχόμενο των διατάξεων που αφορούν στην προστασία των ζώων.
β) στην προώθηση, ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας σε νηπιαγωγεία και σχολεία με εκδηλώσεις, ομιλίες, προβολές, σεμινάρια αντιμετώπισης και χειρισμού αδέσποτων ζώων και άλλα κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Αγρινίου έχει ως βασικούς άξονες:

•την περισυλλογή, καταγραφή και σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη, την παρακολούθηση λυσσυπόπτων σκύλων και τέλος την υιοθεσία ή επανατοποθέτησή τους στο φυσικό τους χώρο.
•την ενημέρωση  των πολιτών αλλά και των μαθητών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνει  ενημέρωση σε σχολεία του Δήμου Αγρινίου  με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την ανάπτυξη μίας φιλικής συνείδησης προς το αδέσποτο και το περιβάλλον του, τη συνειδητοποίηση από τους μαθητές ότι τα αδέσποτα δημιουργούνται από τους ίδιους τους ανθρώπους και τις ανεξέλεγκτες γέννες δεσποζόμενων ζώων, ώστε να γίνει συνείδηση η στείρωση των ζώων συντροφιάς.


Tο πρόγραμμα των ενημερώσεων που ξεκινά  στο δημοτικό σχολείο της Παραβόλας ( Πέμπτη  8/12/2016, 10.00 πμ.) και στο 5ο Δημοτικό σχολείο ( Ημέρα Παρασκευή,  9/12/2016, 10.00 πμ).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!