Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2017

Νεώτερα για την εξέλιξη της κακοκαιρίας

>
Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας από τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης 10/01, με ισχυρές χιονοπτώσεις στην Πελοπόννησο αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Ήπειρο, Δυτ. Στερεά και Θεσσαλία. Έτσι την Τετάρτη ...
11/01 θα επικρατήσει κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές, οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα. Πιο αναλυτικά όπως αναφέρει το meteo.gr περιμένουμε:

Πυκνές χιονοπτώσεις στην Ήπειρο, Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης), Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ανατολική Στερεά, στις Σποράδες στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα.
Τονίζεται ότι από το μεσημέρι της Τετάρτης θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις σε περιοχές όπου έχει ήδη συσσωρευθεί μεγάλος όγκος χιονιού ενώ ταυτόχρονα θα ανέβει σταδιακά και η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να υπάρχει υψηλός κίνδυνος αποσταθεροποίησης του υπάρχοντος στρώματος χιονιού. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Εύβοια, τις Σποράδες και τα ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου.

Οι παρακάτω χάρτες δίνουν την κατανομή της πίεσης και της βροχόπτωσης/χιονόπτωσης με τις χιονοπτώσεις να σημειώνονται με στίγματα (αριστερά το μεσημέρι της Τετάρτης και δεξιά το απόγευμα της Τετάρτης):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!