Τετάρτη, Απριλίου 25, 2018

Ομιλία της Μαρίας Τριανταφύλλου στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

>
Στην  ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας ,Μαρία Τριανταφύλλου στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού.»

Η  βουλευτής τόνισε, πως η ΔΕΗ είναι σημαντική για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την ενεργειακή  τους πολιτική ,ενώ επεσήμανε, ότι η εικόνα της εταιρείας σήμερα είναι βελτιωμένη.
Η κα Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο η ΔΕΗ με την  ακύρωση  των σχεδίων της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για τη «μικρή ΔΕΗ» και την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Τέλος ,η βουλευτής σημείωσε τη στροφή, που γίνεται διεθνώς ,αλλά και στη χώρα μας ,προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας υπογραμμίζοντας ,ότι είναι το στοίχημα της επόμενης περιόδου .Χρειάζονται όμως νομοθετικό πλαίσιο, κανόνες, εναρμόνιση των ΑΠΕ με το παραγωγικό μοντέλο της κάθε περιοχής και φυσικά έλεγχος. Ωστόσο είναι απαραίτητο η ΔΕΗ να πρωταγωνιστήσει στον τομέα αυτό.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!